Robbert-Jan Henkes studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de bezetting van een universiteitsgebouw in 1982 ontmoette hij Erik Bindervoet. Sinds die bezetting maken ze samenPlatforum, een onregelmatig maar geregeld verschijnend literair-maritiem-filosofisch tijdschrift voor expliciete lyriek, po√ęzie, vertalingen, tekeningen en kennisvelden die in de belangstelling staan. Ze richtten Platforum oorspronkelijk op om commentaar te leveren op de gebeurtenissen, maar al gauw stonden er bijdragen van een heel ander soort in het tweemanstijdschrift. 
De samenwerking tussen Bindervoet en Henkes gaat verder. Vanaf 1986 publiceren ze gezamenlijk in literair-cultureel tijdschrift Hollands MaandbladFilosofie Magazine en andere periodieken.

Bindervoet en Henkes hebben samen veel vertaald, waaronder Nabokov, Tarkovski, Mariengof, Joyce, De Quincey, Stanshall en Shakespeare. Verder treden ze samen veel op, onder andere op Crossing Border, Double Talk, Oerol, Perdu, De Nachten en VPRO Music Hall.

Robbert-Jan Henkes is vertaler en opmaker. Hij woont in Amsterdam.

 

Video's

Bekijk deze video
H & B worden zichtbaar deel 1
Bekijk deze video
H & B worden zichtbaar deel 2
Bekijk deze video
H & B worden zichtbaar deel 3