In 76 puntige, licht-filosofische, rake en soms hilarische tekeningen bespiegelen Os en Jo de alledaagsheid van het bestaan.

Sylvia van Ommen over haar protagonisten:
'Wie zijn Os en Jo? Ik tekende een kat en een konijn die met elkaar in gesprek gingen. Op een voor mij heel logische en natuurlijke manier hadden ze het over van alles en nog wat zoals mensen het over van alles en nog wat kunnen hebben. En ook gingen ze dingen doen, gewoon dingen die iedereen doet. Dat is meer dan 15 jaar geleden en sindsdien ben ik eigenlijk altijd doorgegaan met die kat Os en dat konijn Jo.
Dat heet inmiddels 'osenjo-en', als ik mijn dagelijkse tekening maak en online zet. Om elke dag iets te bedenken houd ik mijn oren en ogen open. Os en Jo laten me zien en horen wat er om mij heen gebeurt: Ogenschijnlijk gewone dagelijkse dingen waar je niet bij stil staat, maar ineens zie ik mezelf iets doen of hoor ik hoe gek een terloopse opmerking eigenlijk is. Hoe grappig een opgevangen zinnetje in de supermarkt kan zijn, de absurditeit van een gewoonte of onbenullige luxe problemen van nu.
Voor mij zit het plezier en de uitdaging van Os en Jo in het ontdekken en laten zien van die dingen, de droge humor in het herkenbare maar rare gewone.'