Sjoerd Kuyper over het nieuwe Sinterklaasfeest

Sinterklaas, zó oud dat niemand eigenlijk weet hóé oud, wil ieder jaar nog altijd graag vanuit Spanje naar Nederland komen om cadeautjes te brengen. Maar dat redt hij echt niet meer zonder hulp van zijn vrienden hier. Die vrienden - mama’s en papa’s, ooms en tantes van de kinderen van Nederland - moeten de moeilijkste taken kunnen uitvoeren. En daarom zijn er in het hele land geheime scholen, de zogenaamde Pietenscholen, waar ze één avond in de week naartoe gaan om al die dingen te leren. Tot ze goed genoeg zijn om Sinterklaas te kunnen helpen. Gekleed in prachtige pietenpakken, met gouden ringen in hun oren, met hun eigen kleur op hun eigen gezicht of geschminkt in de vrolijkste kleuren uit Spanje.

Sinterklaas wordt traditioneel neergezet, bij volle maan op besneeuwde daken, met staf en mantel en mijter, op scholen met het Grote Boek op schoot, en de pieten zijn ook traditioneel, maar nét iets anders. Tot... over vijf jaar de kinderen niet beter weten en er een nieuwe traditie is ontstaan. Als ze zijn grootgebracht met De vrienden van Sinterklaas zal er in Nederland en België geen kind meer zijn dat twijfelt aan het bestaan van de Pietenschool en zullen ze allemaal hopen dat hun papa of mama is uitverkoren om toe te treden tot het keurkorps van ‘De vrienden van Sinterklaas’. En wanneer ze op school hun eigen moeder of vader als piet naast Sinterklaas zien staan, zal ieder kind één ding zeker weten: als ik later groot ben, wil ik ook vriend van Sinterklaas worden. Nogal logisch. Dat wil iedereen!

 

Het boek:

In De vrienden van Sinterklaas is het jongetje Broes ontroostbaar als hij hoort dat zijn vader het te druk heeft om mee te gaan naar de intocht van Sinterklaas. Dan wil Broes ook niet naar de kade. Tot zijn grote zus Lotte hem vertelt over de Pietenschool, de vrienden van Sinterklaas, en dat hun papa ... Broes gaat toch mee en als de stoomboot de haven binnen vaart, kan hij zijn ogen niet geloven.

Het is waar!

Dit alles, volop in kleur, in beeld gebracht door meester-illustrator Harmen van Straaten.

Boeken

€ 29,90
€ 14,95
€ 17,95
€ 15,95
€ 13,90
€ 16,50
€ 10,25
€ 14,95